Rreth faqes

Dokumente.Reporter.al është baza e të dhënave e BIRN Albania e publikuar online me synimin rritjes së transparencës së institucioneve publike ndaj qytetarëve.
Kjo faqe lindi si nevojë për të publikuar një gamë të gjerë dokumentesh që sigurohen gjatë punës së përditshme nga gazetarët e BIRN,
kryesisht përmes kërkesave për të drejtë informimi.
Përdoruesit e kësaj faqeje kanë mundësinë të kërkojnë, gjejnë dhe përdorin dokumente të ndryshme zyrtare për qëllim informimin më të mirë të tyre,
kërkesën e llogarisë ndaj institucioneve publike dhe të zgjedhurve, por dhe realizimin e artikujve dhe raporteve studimore të mëtejshme.
Kjo faqe u zhvillua me mbështetjen financiare të donatorëve të ndryshëm, si Open Society Foundation Albania, Rockefeller Brothers Fund, Balkan Trust for Democracy dhe National Endowment for Democracy.
Përmbajtja e kësaj faqeje i përket autorëve dhe nuk përkojnë domosdoshmërisht me qëndrimet e donatorëve.